De ce

Acest blog este realizat şi administrat de Octavian Blaga, scriitor şi jurnalist.

http://octavianblaga.wordpress.com/about/

M-am născut într-un sat de pe Valea Iadului. M-am împărtăşit cu minunea de a fi ţăran prima oară de la ţăranii de pe Valea Iadului. Am învăţat carte de la dascălii de pe Valea Iadului. Sunt un copac cu rădăcini, iar rădăcinile mele sunt pe Valea Iadului. Aşa e: poţi să-l scoţi pe ţăran de la ţară, dar nu poţi să scoţi ţara din ţăran.

Acest blog vrea să fie o contribuţie la mai binele locuitorilor de pe Valea Iadului, un ghid pentru cei care vor să viziteze aceste locuri şi un ajutor pentru administraţia locală în a identifica problemele locuitorilor şi vizitatorilor. Dacă ambiţia nu este prea mare, de ce nu şi un punct de lucru pentru eventuali investitori?

Azi, când internetul a pătruns şi pe Valea Iadului (două companii oferă servicii de internet în comuna Bulz), socotesc că acest blog poate fi un instrument de lucru posibil pentru toţi cei care privesc cu pozitivitate viitorul acestor fascinante locuri.

Îmi doresc ca, prin intermediul acestui spaţiu virtual, să facem împreună – pentru că vă aştept contribuţiile – mai bine cunoscut acest colţ de rai care este Valea Iadului. Orice este legat de Valea Iadului stă în preocupările noastre: fie că sunt studii şi cercetări etnografice, culegeri de folclor, studii de istorie locală, de geografie, de cercetare silvică sau consemnări de drumeţii ş.a.m.d.

Nu în ultimul rând, vrem să promovăm firmele locale, pensiunile turistice, păstrăvăriile.

În curând, vom deschide un concurs de fotografii, cu premii, sperăm, deschis tuturor acelora care sunt îndrăgostiţi de Valea Iadului.

Mai e de precizat că, atunci când comentariile sunt critice la adresa administraţiei locale, nu facem jocul nici unui partizanat politic. Ne interesează doar destinul acestui colţ de ţară, nu suntem implicaţi în nicio acţiune de natură partinică. Când criticăm administraţia, o facem nu să supărăm pe cineva sau să ajutăm pe altcineva, o facem cu credinţa că este cu folos. Când greşim, nu o facem cu intenţie.

2 comentarii

  1. Si eu mi-am petrecut o parte din copilarie pe plaiurile astea, de la Bratca unde m-am nascut, pe la Valea Iadului, Bulz si Munteni unde am rudenii, si pana pe la Ponoare sus pe deal de unde-mi sunt bunicii dinspre mama. Sunt si astazi indragostit de aceste meleaguri, si asta ma face sa ma intorc din cand in cand pe la rudeniile din Bulz.
    Asa gasesc eu important ceea ce faceti aici, si va doresc in continuare mult succes. Poate se va dezvolta aceasta platforma asa incat sa atraga, daca nu pe toti dar cel putin pe cei care sunt activi in zona. M-as bucura sa vad prin asta un progres.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s